Італія викликала посла Франції через критичну заяву Макрона

Середа, 13 червня 2018, 10:39

Міністерство закордонних справ Італії викликало французького посла через заяву Еммануеля Макрона, який розкритикував діїі італійського уряду щодо мігрантів.

Про це повідомляє ANSA.

"Після вчорашніх заяв у Парижі з приводу судна "Aquarius" міністр закордонних справ та міжнародного співробітництва Енцо Моаверо Міланезі сьогодні вранці викликав посла Франції в Італії", - повідомили в італійському МЗС.

Макрон вчора заявив що вважає цинічними і безвідповідальними дії італійського уряду, який відмовився приймати судно, на борту якого були 629 врятованих біженців.

Нагадаємо, 629 людей, включаючи вагітних жінок та багато дітей, були врятовані в суботу кораблем Aquarius, який належить французький неурядовій організації і діє спільно з німецьким центром SOS Mediterranee.

Італія та Мальта відмовилися приймати судно, тому корабель тривалий час знаходився між Мальтою та Сицилією, чекаючи на безпечний порт.

У підсумку прем’єр Іспанії Педро Санчес розпорядився прийняти корабель в порту Валенсії, пояснивши своє рішення гуманітарними міркуваннями.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: