У блоці Меркель поглибився міграційний конфлікт, глава МВС виставив ультиматум

Четвер, 14 червня 2018, 14:12

У четвер у блоці Ангели Меркель поглибились розбіжності щодо міграційної політики, які загрожують затяжною політичною кризою.

Четвергове засідання німецького парламенту щодо біженців довелось перервати на дві години, а сестринські партії ХДС і ХСС проводять окремі засідання, повідомляє Bild.

Основна суперечка між міністром внутрішніх справ Горстом Зеєгофером та Ангелою Меркель полягає в тому, що глава МЗС, який одночасно очолює ХСС, вимагає дозволу для прикордонних земель відмовляти шукачам притулку, якщо вони зареєструвалися в іншій державі ЄС або якщо у Німеччині їм вже було відмовлено в притулку.

За даними німецьких ЗМІ, у ніч на четвер Меркель запропонувала партнерам по блоку компромісний варіант вирішення проблеми, але ХСС на нього не погоджується.

Голова баварського уряду від ХСС Маркус Зьодер заявив, що партія не піде на жодні "напівзаходи". А очільник МВС Зеєгофер виставив Меркель ультиматум: якщо канцлерка не пристане на жорсткіше відсіювання мігрантів, він почне втілювати ці кроки в односторонньому порядку.

За словами Зеєгофера, у понеділок він готовий отримати мандат для реалізації свого плану щодо недопуску мігрантів на кордоні від ради ХСС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.