У Німеччині хлопчик отримав мобільний рахунок на 12 тисяч євро після круїзу до Норвегії

П'ятниця, 15 червня 2018, 14:34

Німецька родина отримала неприємний сюрприз після короткого круїзу до Норвегії – їхній син використав під час мандрівки інтернет-дані об’ємом менше половини гігабайта і отримав рахунок на понад 12 тисяч євро.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Родина здійснила круїз з північнонімецького міста Кіль до норвезької столиці Осло. Під час поїздки їхній 12-річний син вирішив переглянути декілька відео на своєму мобільному телефоні.

Він під’єднався до мережі круїзного судна, яка має вихід в інтернет через супутник. У той час як до цієї мережі може під'єднатися будь-хто, як правило, її використовує екіпаж для зв'язку з іншими суднами.

Німецькі мобільні оператори можуть вимагати сплатити 30 євро за мегабайт даних, завантажених через супутниковий зв'язок. Скасування плати за роумінг в ЄС у морі не діє. У результаті мобільний оператор вимагає в родини оплатити 12 500 євро за 470 мегабайт даних.

Телефонна мережа погодилася зменшити рахунок, визнавши, що хлопчик не знав, що підключився до мережі судна. Тим не менш, від родини вимагають сплатити 5 тисяч євро.

Родина найняла адвоката, щоб вирішити проблему з, як вони кажуть, "аморальним рахунком".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.