Компартія Чехії назвала умови для підтримки нового уряду

П'ятниця, 15 червня 2018, 15:21

Комуністична партія Чехії (KSČM) готова розглянути можливість підтримки уряду меншості руху ANO і соціал-демократів у тому випадку, якщо програмна заява нового уряду буде містити сім головних пунктів, які комуністи вважають пріоритетними.

Про це пише Idnes.

Кабінет міністрів, переконані комуністи, зобов'язаний передбачити право проведення публічного референдуму з важливих питань, домогтися підвищення мінімального розміру оплати праці, введення податку на церковні реституції, а також передати водні об'єкти у власність держави, регіонів і населених пунктів.

Комуністи також вимагають не розширювати кількість чеських учасників зарубіжних місій без окремого мандату Ради безпеки ООН. Остаточне рішення про підтримку уряду комуністи приймуть на засіданні 30 червня.

Як очікується, Соціал-демократична партія Чехії (CSSD) оголосить у п’ятницю про свою згоду сформувати уряд з центристською групою ANO, яку очолює прем’єр-міністр Андрей Бабіш.

Уряд ANO-CSSD матиме 93 голоси в нижній палаті парламенту, до якої входять 200 депутатів. Коаліції буде необхідна підтримка проросійської комуністичної партії, щоб отримати мандат під час голосування у парламенті, яке відбувається протягом місяця після призначення кабінету.

Комуністи раніше заявляли, що вони будуть голосувати за новий уряд, хоча Бабіш відмовився пристати на деякі їхні вимоги, такі як зменшення участі в іноземних військових місіях під прапором НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.