По Сирії завдали авіаударів: у союзників Асада десятки загиблих

Понеділок, 18 червня 2018, 13:02

Щонайменше 40 військовослужбовців, які воюють на боці уряду Сирії, були вбиті за ніч внаслідок авіаударів по східному кордону країни з Іраком.

Про це повідомив Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини, пише DPA.

Ударів завдали по місту Аль-Харі на сирійському кордоні з Іраком, на південний схід від міста Албу Камаль. Сирійське державне інформаційне агентство SANA з посиланням на військове джерело звинуватило очолювану США коаліцію в нанесенні ударів по одній зі своїх позицій у місті Аль-Харі на сході Сирії.

Спостерігачі заявили, що вбиті можуть бути іракськими або ліванськими громадянами. Проіранське ліванське угруповання "Хезболла" воює в Сирії разом з силами президента Сирії Башара Асада з моменту початку повстання в 2011 році.

Командир проурядових військ повідомив Reuters, що безпілотники, які були "ймовірно американськими", бомбили позиції іракські угруповання, а також сирійські військові позиції.

Командир, який не є сирійцем і виступав на умовах анонімності, заявив, що в результаті удару загинули і отримали поранення деякі іракські бойовики.

"Жоден з членів очолюваної США коаліції не завдавав ударів поблизу Албу Камаля", - заявив майор Джош Жак, представник Центрального командування США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.