Меркель спростувала закиди Трампа про зростання злочинності

Вівторок, 19 червня 2018, 19:33

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель відреагувала на повторну заяву президента США Дональда Трампа про те, що внаслідок ліберальної міграційної політики у Німеччині зріс рівень злочинності.

Виступаючи на прес-конференції з французьким президентом Еммануелем Макроном у вівторок, Меркель заявила, що статистика свідчить про протилежне, повідомляє Bloomberg.

"Моя відповідь така: міністр внутрішніх справ нещодавно представив федеральну статистику злочинності, і вона говорить сама за себе", - сказала Меркель, описуючи "досить позитивну тенденцію".

"Звичайно, нам завжди потрібно робити більше для боротьби зі злочинністю. Але цифри, безумовно, обнадіюють, щоб продовжувати працювати в цьому напрямку, щоб ще більше знизити рівень злочинності", - додала вона.

Вчора Трамп розкритикував міграційну політику Німеччини, заявивши, що США не повинні допустити повторення таких проблем, які виникли через міграцію в Європі. Він заявив, що через наплив мігрантів у Німеччині побільшало кримінальних злочинів. Численні ЗМІ спростували тезу Трампа, стверджуючи, що статистика наводить зовсім протилежні дані.

Сьогодні Трамп оприлюднив новий твіт, у якому наполіг на своїй позиції. "Злочинність у Німеччині зросла на 10% (чиновники не хочуть повідомляти про ці злочини) з тих пір, як почався прийом мігрантів", - написав американський президент.

Згідно з даними МВС Німеччини, у 2017 році в Німеччині зафіксовано найнижчий рівень кримінальних злочинів за останні 25 років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.