Глава спецслужби Британії: ми допомогли запобігти терактам в 4 країнах ЄС

Середа, 20 червня 2018, 11:54

Директор Центру урядового зв'язку Великої Британії (GCHQ) Джеремі Флемінг втрутився у суперечку з Брюсселем щодо безпеки після Brexit, розповівши, як британська розвідка рятувала європейців.

Про це повідомляє The Times.

Під час візиту до штаб-квартири НАТО в Брюсселі Флемінг заявив, що Британія надала інформацію, яка допомогла запобігти терористичним нападам в чотирьох європейських країнах за минулий рік.

Він зазначив, що Британія та решта Європи виграли б "від нашої спільної роботи на нашу колективну безпеку". Флемінг висловив впевненість, що співпраця буде продовжуватися після того, як Британія вийде з блоку.

"Я з нетерпінням чекаю співпраці з нашими європейськими та партнерами з НАТО щодо того, як найкраще це забезпечити", - заявив Флемінг.

Британські ЗМІ відзначають, що подібні публічні заяви від керівників розвідки досить рідкісне явище. Ймовірно, заява Флемінга пролунала для того, щоб підтримати аргументи Британії, якій хочуть заблокувати доступ до баз даних безпеки ЄС та до військових аспектів системи супутникового нагляду ЄС "Галілео" після Brexit.

Головний переговірник ЄС з питань Brexit Мішель Барньє вчора попередив, що Британія не зможе брати участь у системі європейських ордерів на арешт. Цей ордер дозволяє членам ЄС вимагати арешту злочинців в інших країнах без переговорів про екстрадицію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: