Німеччина заробила на фінансовій допомозі Греції майже 3 млрд євро

Четвер, 21 червня 2018, 09:12

Німеччина з 2010 року заробила на купівлі грецьких облігацій в рамках програми Європейського центрального банку (ЄЦБ) 2,9 млрд євро.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на відповідь уряду ФРН на запит партії "Союз-90"/"зелені".

У відповідності з укладеними угодами, прибуток країн, отриманий ними в рамках програми ЄЦБ з викупу грецьких облігацій, має бути перерахований Греції. Умовою для нарахування є проведення Афінами запланованих реформ і впровадження пакету заходів економії.

До 2017 року Німецький федеральний банк в рамках програми ЄЦБ заробив близько 3,4 млрд євро. При цьому Греції і Європейському стабілізаційному механізму прибуток був перерахований тільки в 2013 році (527 млн євро) і в 2014 році (387 млн євро). Крім того, кредит Афінам по лінії державного банку KfW приніс Берліну відсотки в розмірі 400 млн євро.

Експерт "зелених" з бюджетних питань Свен-Крістіан Кіндлер закликав знизити борговий тягар Греції. Неприпустимо санувати бюджет ФРН мільярдними нарахуваннями по відсоткам від грецьких паперів, вважає він. За словами Кіндлера, Греція застосовувала жорсткі заходи економії і виконувала свої зобов'язання. Тепер Єврогрупа повинна виконати свої обіцянки", заявив експерт "зелених".

З 2010 року Греція отримує від структур Євросоюзу і Міжнародного валютного фонду (МВФ) фінансову допомогу. Виплати по третьому пакету допомоги у розмірі 86 млрд євро будуть завершені в серпні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: