Вибори у Туреччині: Ердоган не виключив коаліції, якщо не отримає більшість

Четвер, 21 червня 2018, 10:59

Правляча турецька "Партія справедливості та розвитку" (АКР) може вести переговори про формування коаліції, якщо не забезпечить собі парламентську більшість на виборах у неділю.

Про це заявив президент Туреччини і лідер партії Реджеп Таїп Ердоган, повідомляє Reuters.

"Якщо буде менше 300 (місць), то може бути пошук коаліції", - сказав Ердоган, але додав, що ймовірність цього "дуже, дуже низька".

Партія АКР створила альянс з партією "Націоналістичного руху" перед виборами. Лідер "Руху" Девлет Бахчелі заявив, що можуть відбутися ще одні вибори, якщо їх союз з АКР не зможе сформувати більшість у парламенті після голосування в неділю.

Опитування вказують на те, що результати правлячої партії та опозиції можуть бути дуже близькими і AKP може втратити більшість у парламенті, який складається з 600 депутатів.

Нагадаємо, з 7 по 19 червня відбувалося голосування у турецьких дипмісіях за кордоном. За офіційними даними, кількість турків, які взяли участь у голосуванні за кордоном, була рекордною.

Турецькі експати все ще мають змогу проголосувати до 24 червня, але тільки у турецьких прикордонних пунктах.

24 червня у Туреччині відбудуться позачергові парламентські і президентські вибори. На виборах президента соціологічні опитування прогнозують другий тур, оскільки чинний президент Реджеп Таїп Ердоган не набирає більшості голосів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.