Італія: політик звинуватила віце-прем'єра у "злісних сексистських нападках"

Четвер, 21 червня 2018, 14:05

Лаура Болдріні, екс-президент нижньої палати парламенту Італії, звинуватила міністра внутрішніх справ, віце-прем'єра Маттео Сальвіні у проведенні багаторічної "жахливої кампанії" сексистських нападків на неї.

Про це пише Politico.

"Він звинуватив у всьому мене, зокрема у терактах", - нагадала вона.

За словами Болдріні, було ясно, що "жорстокі атаки ультраправого лідера були організовані на політичному рівні, вони були політичною стратегією".

Болдріні, яка була обрана до палати депутатів Італії в 2013 році, використовувала свою політичну платформу, щоб підвищити залученість жінок до політики, відстоювати права мігрантів і очолити кампанію з боротьби проти онлайн-ненависті.

 

"Я була жінкою і виступала за біженців, за права людини, за права жінок. І я не належала ні до однієї партії, таким чином я була ідеальною мішенню", - сказала вона.

Неодноразові атаки "завжди були сексистськими", зазначає політик.

Болдріні нагадала, що їй погрожували смертю і зґвалтуваннями, також їй надіслали кулю поштою. Вона розповіла про інцидент, коли Сальвіні був присутній на мітингу з секс-лялькою. Він сказав своїм прихильникам, що вона уособлює Болдріні, а Беппе Ґрілло, засновник популістського "Руху 5 зірок", прикріпив її фотографію на машину з повідомленням: "Що б ви зробили з Болдріні, якби ви були в машині?"

Сальвіні, лідер ультраправої "Ліги", зчинив переполох у Європі минулого тижня, коли відмовився прийняти благодійний човен, який перевозив понад 600 здебільшого африканських мігрантів до Італії. Зрештою, Іспанія прийняла човна, а Сальвіні сказав, що Італія більше не буде автоматично приймати човни з мігрантами. Також Сальвіні планує провести перепис громад ромів з метою виселити всіх, хто перебуває в країні незаконно.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.