США про вихід з Ради ООН з прав людини: правозахисники стали на бік РФ і Китаю

Четвер, 21 червня 2018, 19:01

Постпред США в ООН Ніккі Хейлі звинуватила правозахисні організації у провалі зусиль США, спрямованих на реформування Ради ООН з прав людини.

Про це передає BBC.

"Вам слід знати, що ваші зусилля щодо блокування переговорів і запобігання реформи стали одним з чинників, які підштовхнули США до виходу зі складу Ради", - написала вона в листі правозахисним організаціям.

"Ви стали на бік Росії і Китаю і проти Сполучених Штатів по одному з ключових питань, що стосуються прав людини", - підкреслила вона.

Хейлі мала на увазі послання Human Rights Watch, Amnesty International і ще 16 правозахисних організацій, надіслане в ООН у травні. У цьому посланні висловлювалася стурбованість тим, що проект резолюції щодо реформування Ради ООН з прав людини, внесений США на Генасамблеї всесвітньої організації, може послабити права Ради.

У листі, зокрема, зазначалося, що запропоновані США реформи можуть спровокувати "ворожі поправки" з боку Китаю та Росії, спрямовані на підрив роботи Ради з прав людини.

"Такі ворожі пропозиції можуть отримати широку підтримку, і США, можливо, не вдасться зупинити їх", — попередив директор HRW у справах ООН Луї Шарбонно. Зрештою, США зняли свої пропозиції щодо реформування Ради ООН з прав людини, побоюючись поразки на Генасамблеї.

Ніккі Хейлі у своєму листі звинуватила правозахисні організації в деструктивній ролі, яка полягає в їхній відмову підтримати зусилля США, спрямовані на зняття питання про політику Ізраїлю з порядку денного Ради ООН з прав людини. 20 червня Хейлі оголосила про вихід США із складу Ради, звинувативши її членів в лицемірстві і безкомпромісній "антиізраїльській" політиці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.