Україна та Угорщина хочуть зібрати комісію для розгляду всіх питань двосторонніх відносин

П'ятниця, 22 червня 2018, 20:05

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив, що на початку осені може зібратися комісія на чолі глав МЗС України та Угорщини для розгляду усіх питань двосторонніх відносин.

Про це дипломат сказав на Закарпатті під час прес-брифінгу для регіональних ЗМІ за підсумками українсько-угорської зустрічі за участю чотирьох міністрів щодо українського закону про освіту, повідомляє "УНІАН".

Міністр підкреслив, що робота щодо імплементації українського закону про освіту продовжиться, а на початку липня з представниками угорської громади відбудуться консультації.

У цьому зв'язку Клімкін сказав, що після липневих консультацій разом з угорським колегою Петером Сійярто буде оцінюватися подальша ситуація.

"Ми сьогодні, до речі, з ним розмовляли про те, чи міністри закордонних справ не мали б очолити двосторонню комісію і зібрати усі питання разом. Враховуючи, що Угорщина - це дуже важливий партнер, не просто сусід, це в принципі ідея, яку ми з Петером домовились вирішити протягом останніх тижнів, тому не виключено, що на початку осені зберемося вже в новому форматі, і будемо послідовно працювати", - заявив Клімкін.

Як повідомлялось, за підсумками переговорів у п’ятницю Угорщина знизила рівень вимог до України щодо закону про освіту - тепер йдеться не про скасування мовної норми, а про виконання двох пунктів рішення Венеціанської комісії. 

Угорщина також офіційно відмовилася від вето щодо проведення окремої зустрічі лідерів НАТО за участі українського президента Петра Порошенка, але і надалі блокує Комісію Україна-НАТО 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.