Іспанія запропонувала Мальті допомогу у ситуації з кораблем з мігрантами

П'ятниця, 22 червня 2018, 20:49

Іспанія запропонувала Мальті надати гуманітарну допомогу у ситуації з кораблем з мігрантами, який Італія у п’ятницю попросила прийняти острівну державу.

Про це повідомила представниця іспанського уряду в п'ятницю, інформує Reuters.

Італія закликала Мальту прийняти судно німецької благодійної місії Lifeline, яке пливло під прапором Нідерландів. Заклик пролунав після того, як міністр внутрішніх справ Італії Маттео Сальвіні заявив, що судно повинне доставити мігрантів в Нідерланди.

"Ми перебуваємо на зв’язку з Мальтою, щоб надати підтримку, якщо в найближчі години знадобиться гуманітарна допомога на човні", - заявила прес-секретар іспанського уряду Ізабель Цела на прес-конференції після щотижневого засідання кабінету міністрів.

Корабель "Lifeline", що належить німецькій недержавній організації, врятував понад 200 мігрантів поблизу лівійського узбережжя, але Італія відмовилася приймати його.

Сальвіні заявив, що Мальта повинна прийняти корабель, тому що він тепер перебуває в мальтійських водах. Мальта відповіла, що вона "буде діяти відповідно до законів і застосовних конвенцій", без подальшого пояснення.

Нагадаємо, минулого тижня Італія відмовилася приймати 629 мігрантів, включаючи вагітних жінок та багато дітей, які були врятовані кораблем Aquarius, що належить французькій неурядовій організації і діє спільно з німецьким центром SOS Mediterranee.

У підсумку прем’єр Іспанії Педро Санчес розпорядився прийняти корабель в порту Валенсії, пояснивши своє рішення гуманітарними міркуваннями.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.