Головний опонент Ердогана визнав поразку на виборах

Понеділок, 25 червня 2018, 12:28

Головний опонент Ердогана на президентських виборах в Туреччині Мухаррем Індже визнав свою поразку.

Про це Індже оголосив у  заяві для преси в Анкарі у понеділок, повідомляє Hurrieyt.

Індже, кандидат від опозиційної "Республіканської народної партії", заявив, що приймає результати виборів. За підсумками голосування він здобув 31% голосів. Політик наголосив, що офіційні результати практично не відрізнялися від результату підрахунку голосів його власної партії.

Індже також закликав Ердогана покласти край "риториці розколу" та стати президентом усієї нації, а не тільки своїх виборців. Він також застеріг від небезпеки одноосібного правління. Як відомо, новообраний президент Туреччини матиме дуже широкі повноваження - він очолюватиме уряд і призначатиме на посади міністрів без згоди парламенту. Також він призначатиме керівників спецслужб та армії.

Нагадаємо, голова Вищої виборчої комісії Туреччини повідомив про перемогу чинного президента країни Реджепа Таїпа Ердогана на дострокових виборах президента, які відбулися у неділю, 24 червня. Він набрав понад 52% голосів.

"Партія справедливості та розвитку" Ердогана втратила більшість місць у парламентів та матиме 293 мандати (42,49%) у 600-місному парламенті. Однак блок "Народний альянс", до якого входять "Партія справедливості та розвитку та її союзницька Партія націоналістичного руху (МНР), сукупно здобули більшість та мають 53,62% голосів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: