Литва запропонувала санкції проти фігурантів "списку Магнітського" на рівні ЄС

Вівторок, 26 червня 2018, 11:41

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс закликав Євросоюз домовитися про застосування "списку Магнітського" на європейському рівні.

Про це повідомила прес-служба зовнішньополітичного відомства Литви.

На засіданні Ради закордонних справ ЄС глава литовського МЗС "закликав колег допомогти громадянському суспільству Росії, тому що в Росії постійно відбуваються порушення прав людини".

"Тому ЄС слід об'єднатися і домовитися про застосування так званого "списку Магнітського" на європейському рівні. Литовський міністр підкреслив, що, як показує досвід, тільки в єдності і, діючи спільно, ми можемо досягти результатів", - йдеться в прес-релізі міністерства.

Лінкявічюс також закликав не допустити пропаганди російських каналів, які транслюються з деяких країн-членів ЄС.

Литва заборонила в'їзд в країну 49 іноземцям, внесеним у так званий "список Магнітського". Подібні ж заходи здійснили Естонія та Латвія. Росія відповіла всім країнам введенням своїх "чорних списків".

"Закон Магнітського" отримав свою назву за ім'ям загиблого в 2009 році в російській в'язниці юриста Сергія Магнітського.

Він розкрив фінансові махінації російських посадових осіб і громадян, в результаті яких було присвоєно 260 млн доларів з грошей платників податків. Магнітський був затриманий, провів 358 днів в ув'язненні і був підданий тортурам, а потім помер у в'язниці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.