Клімкін: конфлікт із Будапештом мав і позитивні наслідки

Середа, 27 червня 2018, 10:38

Міністр закордонних справ Україи Павло Клімкін зазначає, що конфлікт із Будапешто щодо освітнього закону змусив Київ звернути більше уваги на потреби національних меншин.

Про це ідеться у статті міністра на сайті "Європейської правди".

"Гостра угорсько-українська дискусія навколо нового закону "Про освіту" мала й позитивні наслідки. У вужчому сенсі вона змусила нас більше уваги звернути на потреби наших національних меншин. А в ширшому – вказала нам на тривалу відсутність загальної політики щодо залучення їх до життя українського суспільства в цілому", - зауважив міністр.

За словами Клімкіна, він хоче розпочати виважену дискусію про те, що необхідно зробити для меншин в Україні.

"Поле діяльності тут – неозоре. Це і оптимальне поєднання володіння рідною та державною мовою, і їх гармонійне включення в рідну й українську (а ширше – в європейську та світову) культуру, це і широкі зв’язки з історичною батьківщиною, це і проблема подвійного громадянства та ще багато інших тем", - зазначив очільник української дипломатії.

Головною метою дискусії, за словами міністра, має стати вироблення ефективної й комплексної державної політики щодо національних меншин, яка у минулому була відсутня.

Більше читайте у статті міністра закордонних справ України на сайті "Європейської правди": "Не тільки саміт НАТО: про що насправді домовилися Україна та Угорщина".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.