США подумують над виведенням своїх військових з Німеччини – ЗМІ

Субота, 30 червня 2018, 10:09

Пентагон проводить оцінку вартості і наслідків виведення чи переведення американських військових, дислокованих у Німеччині на тлі зростання напруженості між президентом США Дональдом Трампом і канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель.

Про це повідомляє The Washington Post з посиланням на ознайомлені з відповідною роботою джерела.

Повідомляється, що можливість виведення контингенту зацікавила президента США Дональда Трампа раніше цього року, оскільки він був незадоволений масштабом присутності США і скаржився, що інші країни мало вкладають в загальну безпеку і недостатньо витрачають на оборону.

Речник Ради з нацбезпеки США заявив, що Білий дім не просив Пентагон проводити аналіз передислокації військ у Німеччині, однак відомство постійно проводить подібну оцінку.

Представник Пентагону Ерік Паон сказав, що США не планують повністю або частково виводити війська з Німеччини. Він заявив, що подібні дослідження в Пентагоні проводяться регулярно.

В той же час, за інформацією джерел, сценарії, які розглядаються у дослідженні Пентагону, включають масштабне повернення американських військових у Німеччині або ж повну чи часткову передислокацію американців з Німеччини до Польщі, яка виконала ціль НАТО щодо витрат 2% від ВВП на оборону.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.