Угорські НУО просять уряд Орбана не карати їх через мігрантів

Понеділок, 4 червня 2018, 16:20

Угорські неурядові організації просять уряд відмовитися від законопроекту, який запроваджує кримінальну відповідальність за їхню роботу з прохачами притулку та біженцями.

Про це повідомляє Associated Press.

Угорський Гельсінський комітет і Amnesty International заявили в понеділок, що законопроект "передбачає кримінальну відповідальність за гуманітарну та юридичну допомогу", загрожуючи тюремним ув'язненням на термін до одного року.

Співголова Гельсінського комітету Марта Пардаві сказала журналістам, що законопроект, обговорення якого планують почати у вівторок в парламенті, "не може існувати в цивілізованій країні, в ЄС, в державі, що перебуває під владою закону".

Законопроект є частиною кампанії прем'єр-міністра Віктора Орбана, спрямованої на те, щоб "не допустити перетворення Угорщини в країну іммігрантів".

Орбан стверджує, що угорсько-американський мільярдер Джордж Сорос і підтримувані ним неурядові організації прагнуть великомасштабної імміграції мусульман до Європи. Організації ці звинувачення заперечують.

Як повідомлялося, уряд Угорщини розробив нові закони щодо введення кримінальної відповідальності для тих, хто допомагає нелегальним мігрантам, які шукають притулок.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.