Швейцарія заблокувала 1 млрд франків на рахунках одного з найбагатших олігархів РФ

Вівторок, 5 червня 2018, 08:23

Низка публічних і приватних швейцарських банків заблокувала мільярд франків на особистих рахунках російського олігарха Віктора Вексельберга, який потрапив під нові санкції США.

Про це повідомляє Forbes з посиланням на джерело в приватній бізнес-групі "Ренова", головою ради якої є Вексельберг.

За інформацією джерела, кошти заблокували як публічні банки (Credit Suisse, UBS), так і приватні.

Вексельберг має намір звернутися до суду, зазначає співрозмовник. Крім цивільних позовів, які перебувають в процесі підготовки, проти банків можуть бути подані кримінальні позови щодо співробітників, відповідальних за блокування.

Низка швейцарських банків, крім блокування коштів, протягом декількох днів відмовляла Вексельбергу у доступі до великих пакетів акцій в промислових компаніях Швейцарії, зокрема Sulzer, OC Oerlikon і Schmolz + Bickenbach.

Пакети акцій були закладені за двома кредитами на суму понад мільярд швейцарських франків, які російський олігарх отримав від ряду західних банків, йдеться у матеріалі.

За словами джерела видання, промислові активи були звільнені з-під застави після дострокового погашення кредитів. Раніше Мінфін РФ заявив про видачу групі "Ренова" кредиту на "ринкових умовах" від "Промсвязьбанка".

Нагадаємо, США ввели нові санкції проти 24 російських бізнесменів і чиновників, а також проти фінансових установ, державних і приватних компаній, пов'язаних з Кремлем. У Вашингтоні закликають ЄС приєднатися до цих обмежень.

До санкційного списку, зокрема, потрапили мільярдер Олег Дерипаска і Віктор Вексельберг, який, за оцінками Forbes, є найбагатшою людиною Росії.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: