Туреччина розлютилась на Роттердам через "свиняче барбекю" біля мечетей

Четвер, 7 червня 2018, 13:19

Турецький міністр розкритикував мера Роттердама за надання дозволу ультраправій організації Pegida смажити свинину біля мечеті під час іфтару – вечірнього прийому їжі в мусульман під час священного для них місяця Рамадан.

Про це повідомляє Hurriyet Daily News.

"У четвер, у час, коли піст у рамках Рамадану переривається, члени фашистської організації влаштують барбекю біля роттердамської мечеті Лалелі, вони смажитимуть свиней", - заявив турецький міністр у справах ЄС Омар Челік.

Ультраправа організація Pegida, яка виступає "проти ісламізації Заходу", раніше оголосила у соціальних мережах, що її представники збираються смажити свинину у вечірній час перед мечетями в Роттердамі, Утрехті, Гауді, Гаазі та Арнемі. Міська влада Роттердама дала дозвіл на акцію.

Як відомо, мусульманам заборонено їсти свинину. Челік заявив, що це найбільш аморальний крок на ґрунті ненависті за всю історію.

"Надання законного дозволу на таку аморальну діяльність також є ще свідченням дефіциту моралі", - додав він.

"Інші муніципалітети в Нідерландах не дозволили Pegida підсмажувати свиней перед мечетями у час зупинки посту. Однак Ахмет Абуталіб, мер Роттердама, який має марокканське походження, вважає, що ця діяльність Pegida не суперечить закону. Така велика трагедія!"- сказав Челік.

Міністр також зазначив, що турки та інші мусульмани в Роттердамі покладуть квіти навколо мечеті і "спорудять стіну любові з квітів проти запаху ненависті".

"Мусульмани дадуть урок людяності проти цієї політики ненависті. Таким чином, вони нагадають усім про повагу до мечетей, церков і синагог", - сказав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.