Голова МЗС Туреччини: Ердоган – не диктатор, а реформатор

Вівторок, 5 червня 2018, 13:30

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу відкинув звинувачення проти турецького президента Ердогана у диктаторстві, назвавши його реформатором.

Про це він заявив у інтерв'ю німецькому агентству DPA.

На прохання журналіста відреагувати на позицію багатьох німців, які вважають Ердогана диктатором й через це не їздять до Туреччини, дипломат відповів:

"Ердоган – не диктатор. Ердоган реформував цю країну. Ердоган приніс цій країні усі свободи, свободу преси, свободу висловлювання, права людини. Якщо ви поглянете на проведені за 16 років реформи, то побачите, що Ердоган це зробив. Ердоган переміг на усіх демократичних виборах в Туреччині за останні 16 років", - сказав Чавушоглу.

Міністр поскаржився, що в останні три роки в Туреччини – важкий період. Він згадав про боротьбу з терористичними організаціями та невдалу спробу перевороту.

"І коли ви вживаєте заходів, щоб, наприклад, запобігти спробі перевороту, Ердогана називають диктатором. Ми знову повернемося до днів реформування. Але спершу ми повинні переконатися у перемозі над терористами", - резюмував міністр.

Після спроби військового перевороту у липні 2016 року турецька влада звільнила понад 150 тисяч державних службовців та арештувала майже 50 тисяч людей, закидаючи їм зв’язки з путчистами. Через ці дії Захід жорстко критикує Анкару.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.