ЄС погодив нові правила боротьби з відмиванням грошей

Четвер, 7 червня 2018, 14:10

Рада ЄС на рівні послів підтвердила домовленість болгарського головування та Європарламенту щодо нових правил застосування кримінального права для боротьби з відмиванням грошей.

Про це йдеться у повідомленні Ради ЄС.

"Нова директива спрямована на перешкоджання і блокування доступу злочинців до фінансових ресурсів, у тому числі до тих, які використовуються для терористичної діяльності", - йдеться у повідомленні.

У Раді ЄС також перелічили основні цілі нової директиви: ввести мінімальні правила щодо визначення злочинів і відповідних покарань у сфері відмивання капіталів, усунути перешкоди судового і поліцейському транскордонного співробітництва в розслідуванні відмивання грошей, узгодити правила ЄС з міжнародними зобов'язаннями, зокрема, Конвенцією Ради Європи про відмивання, виявлення, вилучення, конфіскації доходів від злочинної діяльності та фінансування тероризму (Варшавської конвенції).

Нові правила передбачають за відмивання грошей максимальний тюремний термін 4 роки, йдеться в повідомленні Ради ЄС. Крім того, на порушників можуть бути накладені додаткові санкції.

Як зазначається, текст нових правил ще має пройти лінгвістичну експертизу, а потім буде формально ухвалений Радою ЄС і Європарламентом. У країн членів буде 24 місяці для того щоб внести зміни до національного законодавства.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.