Brexit: Британія пропонує ЄС запасний план на випадок невдалих переговорів

Четвер, 7 червня 2018, 16:42

Британський уряд дотримується своєї пропозиції до Європейського союзу затвердити план "призупинення", який буде обмежений в часі, і очікує, що до кінця грудня 2021 року буде укладено остаточну угоду.

Про це йдеться в документі, опублікованому урядом Британії, повідомляє Reuters.

Британія заявила, що так званий план "призупинення" буде введений в дію, якщо виникне будь-яка затримка з укладенням підсумкової угоди щодо Brexit.

План повинен застосовуватися до всього Сполученого Королівства, а не тільки до Північної Ірландії, як це було запропоновано ЄС.

Британія повинна вийти з ЄС в березні 2019 року, і уряд намагається домогтися прогресу щодо угоди до саміту лідерів ЄС в кінці цього місяця.

Як зазначає ВВС, Британія та ЄС ще не домовилися про те, як буде діяти торгівля після Brexit, але заявили, що опція "зворотного ходу" необхідна в разі, якщо угода не буде готова вчасно, щоб уникнути повернення до жорсткого кордону між Північною Ірландією і Республікою Ірландія.

Лондон заявив, що початковий план ЄС, який зберігає Північну Ірландію в митному союзі, фактично створив би кордон між Північною Ірландією і решті Великобританії, що є неприйнятним.

Замість цього Британія пропонує запасний план, який дозволить тимчасово прив'язати всю країну до митного союзу ЄС після грудня 2020 року, коли закінчується 21-місячний перехідний період після Brexit.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.