Туск звернувся до лідерів G7: наша солідарність може врятувати життя Сенцову

П'ятниця, 8 червня 2018, 17:29

Президент Європейської Ради Дональд Туск звернувся до лідерів "Великої сімки" з проханням про підтримку українського режиссера Олега Сенцова.

Про це він заявив на пресс-конференції у Шарлевуа напередодні саміту G7, яка транслювалася по супутниковому телебаченню Єврокомісії.

"Я хотів би виступити з важливим закликом щодо Олега Сенцова, українського режисера, який брав участь у Євромайдані в Києві і який протистояв анексії Криму Росією" - заявив Туск.

Він нагадав, що Сенцов відбуває 20-річний термін позбавлення волі у російській в’язниці в Сибіру в результаті політичного судового процесу.

" Сьогодні 24-й день його голодування, яке він має намір продовжувати, якщо не буде виконано його вимогу звільнити 64 українських політв’язнів" - сказав Туск.

"Тому я прошу лідерів продемонструвати їхню підтримку Олегу Сенцову. Наша солідарність може врятувати йому життя", - наголосив голова Європейської ради.

Як повідомлялося, Велика Британія закликає Росію звільнити громадян України, яких затримали і засудили за їхню незгоду із незаконною анексією Криму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: