У Німеччині визнали незаконним турецьке ультраправе угруповання Osmanen Germania

Вівторок, 10 липня 2018, 11:05

У Німеччині визнали незаконним ультраправе угруповання Osmanen Germania BC, створене турками, що мешкають у країні.

Про це пише DW.

Заборону ініціювало Міністерство внутрішніх справ, у членів об'єднання пройшли обшуки у кількох федеральних землях. Osmanen Germania об'єднує байкерський і боксерський клуби і називає себе "братством".

"Клуб створює серйозну загрозу інтересам окремих осіб та широкої громадськості", - йдеться у заяві, підписаній главою МВС Горстом Зеегофером.

Як зазначили у відомстві, діяльність угруповання суперечить закону, який регулює порядок створення та права громадських об'єднань в Німеччині. Під заборону підпали всі регіональні відділення Osmanen Germania BC, яких в ФРН не менше 16.

"Ті, хто відкидає верховенство закону, не можуть чекати від нас поблажок", - пояснив Зеегофер.

Заборону ввели, ґрунтуючись на результати оперативно-розшукових заходів, розпочатих щодо клубу в середині березня.

Osmanen Germania BC давно перебувала в полі зору влади Німеччини. В організації - близько 2500 членів по всій країні. За даними поліції, член правлячої в Туреччині "Партії справедливості і розвитку" і довірена особа президента Реджепа Таїпа Ердогана Метін Кюлюнк передавав керівництву клубу гроші безпосередньо або через посередників. За це боксери-аматори повинні були переслідувати курдів, що мешкають у Німеччині і опонентів Ердогана. Передбачається, що Кюлюнк несе відповідальність і за організацію протестів у зв'язку з прийнятою в 2016 році резолюцією Бундестагу, відповідно до якої масові вбивства вірменів в Османській імперії на початку ХХ століття визнано геноцидом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.