Уряд Німеччини втрачає підтримку після суперечки щодо мігрантів - опитування

П'ятниця, 6 липня 2018, 15:57

Популярність німецького уряду зменшується після тривалої внутрішньої суперечки щодо міграційної політики.

Про це свідчать результати нового соціологічного опитування Deutschlandtrend, повідомляє Deutsche Welle.

Нове опитування показує, що лише кожен п’ятий німець задоволений результатами керівництва.

Майже 80% респондентів заявили, що вони дещо або повністю незадоволені правлячою коаліцією. Це на 15% більше у порівнянні із червнем. Лише 21% заявили, що вони задоволені керівництвом країни.

56% німців також вважають, що політика надання притулку займає надто багато місця на загальних дебатах на даний момент.

Популярність канцлера Ангели Меркель трохи знизилася за останній місяць, з 50 до 48 відсотків. Проте міністр внутрішніх справ Горст Зеегофер, який погрожував подати у відставку, якщо його вимоги щодо жорстких правил надання притулку не будуть виконані, втратив аж 16 відсоткових пунктів і його рейтинг впав до 27%.

Дві третини опитаних вважають, що Меркель втрачає контроль над своїм Християнсько-демократичним союзом (ХДС) та баварською сестринською партією, очолюваною Зеегофером.

Більше 70% респондентів заявили, що відчувають, що поведінка Зеегофера послабила ХДС/ХСС, але 55% вважають позитивним, що хтось у владі критикує міграційну політику Меркель.

Більшість респондентів - трохи більше 60 відсотків - заявляють, що вони виступають за план створення транзитних центрів, а 34 відсотки - не погодились з ним.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.