Трамп: ЄС заважає нам вести бізнес, а потім хоче захисту в НАТО

Середа, 11 липня 2018, 08:58

Президент США Дональд Трамп незадоволений діями європейських союзників як в економічній сфері, так і сфері витрат на оборону.

Про це він вкотре написав у Twitter.

"Європейський Союз робить неможливим ведення бізнесу для наших фермерів, працівників та компаній в Європі (США має дефіцит торгівлі на $151 млрд.), а потім вони хочуть, щоб ми щасливо захищали їх через НАТО і радісно заплатили за це. Так не працює!", - написав Трамп.

Президент США також заявив, що багато країн НАТО скорочують виплати, хоча генсек Альянсу вчора заявив, що витрати збільшуються четвертий рік поспіль.

"Багато країн НАТО, які, як очікують на захист, не тільки скорочують свою поточну прихильність до 2% (що є низькою), але й багато років прострочують виплати, які не були зроблені. Чи будуть вони відшкодовувати США?", - написав Трамп.

У вівторок перед відльотом на саміт НАТО до Брюсселя Трамп заявив, що країни Альянсу повинні платити більше, а США - менше.

Президент Європейської ради Дональд Туск відповів на критику Трампа, заявивши, що європейські витрати на оборону набагато перевищують російські майже такі ж самі, як у Китаю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.