Лідер Каталонії здійснить історичний візит до Шотландії

Середа, 11 липня 2018, 10:41

Лідери Каталонії та Шотландії, відомі своїми прагненнями до незалежності регіонів, вперше зустрінуться сьогодні в Единбурзі.

Про це повідомляє AFP.

Перший міністр Шотландії Нікола Стерджен та глава каталонського уряду Кім Торра мають намір обговорити "питання майбутньої співпраці двох країн".

"Міністр висловила глибокий жаль з приводу того, що іспанський уряд не продовжив діалог з політичними лідерами Каталонії і що зараз це питання підпадає під судовий процес", - сказала речник шотландського уряду.

Торра у Шотландії також зустрінеться з Кларою Понсаті, колишнім каталонським міністром, яка виїхала з Іспанії через звинувачення, повʼязані з організацією референдуму про незалежність Каталонії.

Понсаті загрожує екстрадиція до Іспанії. Торра та Понсаті повинні провести прес-конференцію в Единбурзі.

Між шотландськими та каталонськими сепаратистами існує давній звʼязок. Коли у 2014 році Шотландія провела референдум про незалежність, сотні каталонців допомагали проводити кампанію незалежності.

Минулого року вже на вулицях Шотландії відбулися акції на підтримку референдуму про незалежність Каталонії, а кілька депутатів від Шотландської національної партії відвідали Каталонію як спостерігачі за голосуванням.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: