Прем'єр Іспанії і глава уряду Каталонії вперше зустрілися в Мадриді

фото
Понеділок, 9 липня 2018, 14:42

Прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес зустрівся в понеділок з очільником уряду Каталонії Кімом Торрою.

Про це Санчес повідомив у Twitter.

"Ми розпочали зустріч і вирішили зробити крок вперед, щоб повернути нормальне ставлення в Іспанії до Конституції та з впевненістю в тому, що інституційний діалог відкриває шляхи для порозуміння", - написав Санчес.

Це перша зустріч Санчеса і Торри після того, як вони отримали свої посади. Вони зустрічаються у резиденції прем’єра в Мадриді.

Санчес зайняв менш жорстку позицію щодо Каталонії, ніж його попередник Маріано Рахой, але попередив, що рішуче виступає проти будь-якого референдуму про незалежність або спроби відокремлення.

Нещодавно він дозволив перевести каталонських сепаратистських лідерів, які перебувають у в’язницях, ближче до дому, однак в понеділок інші поступки навряд чи будуть оголошені.

Нагадаємо, 2 червня новий уряд Каталонії склав присягу, автоматично закінчивши семимісячний період прямого управління центрального уряду Іспанії у регіоні.

У своїй першій промові на посаді голови женералітету, Кім Торра заявив про наміри працювати на виконання волі виборців, які проголосували на референдумі за незалежну Каталонію у формі республіки.

Прем'єр Іспанії Педро Санчес заявив, що його уряд займе менш конфронтаційну позицію стосовно каталонських сепаратистів, залишаючись при цьому проти незалежності регіону.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.