У Туреччині арештували 4 випускників топ-університету через карикатуру про "світ Ердогана"

фото
Середа, 11 липня 2018, 14:17

Чотирьох недавніх випускників одного з найкращих турецьких університетів заарештували за показ глузливої карикатури про президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана на церемонії вручення дипломів.

Про це пише Reuters за даними державного агентства Anadolu.

Студенти Близькосхідного технічного університету на церемонії 6 липня в Анкарі зробили і пронесли довгий банер з намальованими на ньому тваринами, лиця яких нагадували Ердогана, під назвою "Cвіт Таїпа".

 

Карикатура була вперше опублікована популярним щотижневим журналом Satire 12 років тому, коли Ердоган був прем'єр-міністром Туреччини. Він подав до суду, проте позов відхилили. Суддя постановив, що карикатура була в рамках свободи слова.

У ході нового розслідування було виявлено "наклеп" на Ердогана.

Туреччина здійснює репресії проти опонентів Ердогана після невдалої спроби перевороту в 2016 році. Ердоган очолює Туреччину протягом останніх 15 років і взяв на себе ще більш широкі повноваження 9 липня, коли склав присягу.

Правозахисні групи кажуть, що турецький уряд стає все більш нетерпимим до голосів опозиції після невдалого військового перевороту в липні 2016 року. Влада затримала і офіційно пред'явила звинувачення 77 тисяч осіб, підозрюваним у зв'язках з невдалим переворотом. Вона також закрила близько 130 ЗМІ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.