Столтенберг: усі союзники НАТО не визнають незаконну анексію Криму

Середа, 11 липня 2018, 18:53

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг підтвердив, що усі 29 країн-членів НАТО, включно зі США, не визнають незаконну анексію Криму.

Про це він заявив на підсумковій прес-конференції першого дня саміту Альянсу, повідомляє з Брюсселя кореспондент "Європейської правди".

Відповідаючи на запитання кореспондента, чи обговорював генеральний секретар із президентом Трампом його майбутню зустріч з Владіміром Путіним і те, чи піде президент США на поступки Путіну, зокрема, стосовно визнання анексії Криму, Столтенберг зазначив, що усі члени НАТО не визнають анексії українського півострова Росією.

"Усі союзники – і це є в декларації, ухваленій за підсумками саміту – чітко заявляють, що ми не визнаємо нелегальну анексію Криму. Це єдина позиція усіх союзників", - зазначив Столтенберг.

Він нагадав, що анексія Криму є головною причиною підвищення військової присутності НАТО у країнах Балтики, в Польщі та у  Чорноморському регіоні, аби те, що трапилося в Криму, не повторилося у жодній з держав НАТО.

Столтенберг також додав, що НАТО продовжує надавати політичну і практичну підтримку Україні, й про це йтиме мова під час зустрічі з президентом України Петром Порошенком.

Генсек НАТО також повідомив, що Росія буде на порядку денному лідерів під час робочої вечері у середу. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.