Трамп на зустрічі з Путіним відмовився від заяв, підготовлених Білим домом - ЗМІ

Вівторок, 17 липня 2018, 11:18

Президент США Дональд Трамп проігнорував більшість матеріалів, підготовлених його радниками для зустрічі з російським президентом Владіміром Путіним.

Про це повідомляє The Washington Post з посиланням на чиновників Білого дому і дипломатів.

За даними видання, співробітники Адміністрації президента підготували для Трампа понад 100 сторінок матеріалів, спрямованих на вибудовування жорсткої позиції щодо Путіна, але президент проігнорував більшість з них.

У понеділок радники американського президента обговорили з Трампом низку питань - від анексії Криму Росією до російського втручання у вибори, однак Трамп прийняв інше рішення з приводу своїх заяв на саміті.

Високопоставлений чиновник Білого дому не погодився з думкою про те, що президент виступав в односторонньому порядку, і сказав, що Трамп провів численні сесії зі старшими посадовими особами адміністрації, які готувалися до саміту на додаток до інструктивних матеріалів.

Нагадаємо, Трамп на прес-конференції з Путіним не став звинувачувати Росію у втручанні в президентські вибори в США у 2016 році та відмовився підтримати висновки американських спецслужб, які стверджують, що таке втручання і справді відбулося.

Читайте також – "Крок до зради: що принесла зустріч Трампа з Путіним та які наслідки вона матиме"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.