Угорщина вийде з переговорів щодо глобального міграційного пакту ООН

Середа, 18 липня 2018, 14:25

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто повідомив, що Угорщина вийде з переговорів щодо глобального міграційного пакту ООН, який повинен бути схвалений в грудні.

Про це Сійярто заявив у середу, 18 липня, після засідання уряду, повідомляє hvg.hu.

"Цей документ цілком суперечить здоровому глузду та інтересам Угорщини", - сказав Сійярто на прес-конференції, додавши, що цей договір "становить загрозу світу", оскільки заохочує міграцію, яку Угорщина вважає неприйнятною та шкідливою.

Документ формально повинен бути схвалений в грудні в Марокко. Угорщина не братиме участі у цій зустрічі. Крім того, якщо документ буде винесено на голосування у Генеральні асамблеї ООН, Угорщина голосуватиме проти, повідомив Сійярто.

Угорщина наслідувала США, які вийшли з переговорів щодо міграційного пакту торік в грудні з огляду на побоювання з приводу свого суверенітету.

У 2016 році Генеральна Асамблея ООН схвалила політичну декларацію, відому як Нью-Йоркська декларація, в якій члени асамблеї погодилися впродовж двох років провести переговори щодо пакту про безпечну, впорядковану і регулярну міграцію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: