У Франції 2900 поліцейських шукають злочинця, який втік з тюрми на вертольоті

Понеділок, 2 липня 2018, 11:07

У Франції 2900 поліцейських та жандармів були мобілізовані у неділю для пошуку злочинця Редуана Фаїда, який вчора втік із в’язниці на вертольоті.

Про це повідомляє Le Figaro.

46-річний Фаїд відбував тривалий тюремний термін у в’язниці за 50 км від Парижа. У неділю близько 11:20 троє чоловіків, озброєних автоматами Калашникова і коктейлями Молотова, допомогли йому втекти.

За даними адміністрації французьких в'язниць, операція тривала лише "кілька хвилин" і не спричинила поранень або захоплення заручників всередині в’язниці.

Пілота вертольота взяли у заручники спільники Фаїда. Вертоліт приземлився у дворі в'язниці, який не оснащений антивертолітними сітками. Злочинці запалили димові шашки, швидко зрізали двері у будівлю і двоє воріт, які вели в коридор і приміщення для відвідувань.

У в'язниці в приміщеннях для відвідувань завжди найбільш слабка охорона, саме з цього самого місця Фаїду вдалося втекти з Лілльської в'язниці в 2013 році.

Вертоліт з Фаїдом та його спільниками згодом приземлився приблизно в 60 км від в'язниці, пілота відпустили. Після цього вони пересіли в автомобіль, який згодом знайшли спаленим на стоянці торгового центру.

Місцезнаходження злочинців невідоме, тривають пошуки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: