Фінські призовники мають найгіршу в історії фізичну форму

Понеділок, 2 липня 2018, 17:19

Статистика Оборонних сил Фінляндії свідчить про те, що фінські призовники заступають на службу в гіршій фізичній формі, ніж будь-коли раніше.

Як повідомляє Yle, тести проводяться через кілька тижнів після початку служби в армії, і їх результати впливають на те, в який підрозділ призовник потрапить.

За 40 років витривалість і загальний фізичний стан призовників помітно погіршилися, а вага збільшилася, свідчить тестування.

Протягом кількох десятиліть призовників просять пройти тест Купера, тобто пробігти на відстань протягом 12 хвилин, а також віджатися.

У 1975 році в тесті Купера 8% призовників отримали поганий або незадовільний результат, а більше половини пробігли хорошу дистанцію. У 2017 році слабкий результат показали 28% новобранців, а хороший або відмінний - лише 32%.

Хорошим результатом в тесті Купера вважається біг на 3000 метрів і більше, а незадовільним - менш ніж 2400 метрів.

У результатах силових вправ таких великих змін за останні 10 років не спостерігається.

Вага новобранців, в свою чергу, поступово збільшується. У 1993 році новобранці важили в середньому 70,8 кг, а індекс маси їх тіла становив 22,3. Через 16 років середній показник ваги піднявся до 77,6 кг, а індекс до 24,1.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.