Держдеп США підготував заяву до річниці MH17, але не опублікував її - ЗМІ

П'ятниця, 20 липня 2018, 15:57

Державний департамент США підготував критичну заяву щодо Росії до четвертої річниці катастрофи літака рейсу MH17, але так і не опублікував її.

Про це повідомляє Foreign Policy.

Держдеп США попередні три роки оприлюднював заяви щодо MH17, але цього року не зробив цього, хоча вона була підготовлена. Річниця була 17 липня, на наступний день після зустрічі Дональда Трампа з Владіміром Путіним у Гельсінкі.

Журналісти видання знайшли кешовану версію заяви на сайті посольства США в Москві, яка показує, що заява короткий час була на головній сторінці у вівторок, але потім її видалили.

"Через чотири роки після падіння МН17 світ все ще чекає, поки Росія визнає свою роль…Настав час для Росії припинити свою грубу кампанію з дезінформації та повністю підтримувати наступний етап розслідування ... і кримінальне переслідування тих, хто відповідає за знищення рейсу MH17", - йшлося у проекті заяви.

Проект заяви Держдепу США
Проект заяви Держдепу США

Представник Держдепартаменту США заявив, що він не буде коментувати нібито витік документів. "Позиція Сполучених Штатів щодо катастрофи MH17 не змінилася", - додав він.

Міністри закордонних справ "Великої сімки", у тому числі державний секретар США, у неділю випустили заяву до річниці MH17, в якій критикували Росію. Міністерства закордонних справ Канади та Британії негайно опублікували її на своїх сайтах. Але Держдепартамент зробив це лише в середу, після того, як про документ спитали журналісти.

Проект заяви Держдепартаменту, за даними видання, був готовий ще в понеділок, але був скасований в останню хвилину. Офіційним особам сказали "відступити", оскільки державний секретар Майк Помпео "не схвалив мову" (очевидно, йдеться про тональність документу).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: