У Мюнхені десятки тисяч протестували проти "політики страху"

Понеділок, 23 липня 2018, 09:08

На вулицях Мюнхена в неділю, 22 липня, масово протестували проти "політики страху" та популізму, які, ну думку демонстрантів, проявляються у політиці щодо біженців керівної у Баварії партії Християнсько-соціальний союз (ХСС).

За даними поліції, в акції взяли участь 25 тисяч людей. Організатори заявляють про вдвічі більшу кількість, повідомляє DW.

Попри зливу, учасники влаштували ходу центром міста. Люди тримали в руках плакати з написами "Кухоль пива замість ненависті!", "ХСС і АдН (правопопулістська партія "Альтернатива для Німеччини" - Ред.) - обоє шкодять свободі" тощо. Акцію назвали "#ausgehetzt", що можна приблизно перекласти як "вицькувані".

Організатори акції вважають, що провідні німецькі партії, передусім ХСС, дедалі більше дозволяють формувати порядок денний "недемократичним, ворожим до прав людини і правим популістам" на кшталт АдН.

Протестувальники закидають "безвідповідальну політику розколу" лідеру ХСС і главі МВС Німеччини Горсту Зеєгоферу, прем'єр-міністру Баварії Маркусу Зьодеру та голові групи ХСС в Бундестазі Александеру Добріндту, передає радіокомпанія Bayerischer Rundfunk.

Завданням політиків є "оздоровлювати й об'єднувати суспільство, а не розколювати його", цитує координатора акції Томаса Лехнера газета Süddeutsche Zeitung.

Протести підтримали близько 150 організацій. Серед них місцеві осередки Соціал-демократичної, Лівої та інших партій, профспілка ver.di, організації з допомоги біженцям і навіть два мюнхенські театри, передають місцеві ЗМІ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.