Прем'єр Баварії проти плану Меркель "платити більше країнам єврозони"

Четвер, 21 червня 2018, 11:52

Прем'єр-міністр німецької землі Баварія Маркус Зедер виступив проти ідеї, щоб гроші платників податків Німеччини використовувалися для допомоги іншим учасникам єврозони.

Про це повідомляє Reuters.

Канцлер Ангела Меркель та президент Франції Емманель Макрона цього тижня досягли згоди щодо реформи єврозони, зокрема, створення її бюджету для посилення економічної конвергенції в рамках валютного блоку.

Зедер є одним із лідерів консервативних баварських союзників Меркель. Він заявив, що обговорення європейських реформ викликало враження, що питання фінансування та притулку може бути пов'язане: "це може залишити поганий присмак".

"Одне зрозуміло: нам потрібна стабільність в Європі і не завжди через виплати більших грошей, а скоріше за допомогою реформ у відповідних країнах", - додав Зедер.

"Ми не хочемо спільноти боргів. Не може бути, що європейські фінансові інструменти розробляються, наприклад, для подальшого збереження італійських банків. Це має бути вирішено в Італії, про що треба говорити", - додав він.

Меркель раніше заявила, що вона оптимістично налаштована щодо підтримки реформи єврозони з боку німецького уряду і парламенту.

Нагадаємо, Німеччина з 2010 року заробила на купівлі грецьких облігацій в рамках програми Європейського центрального банку (ЄЦБ) 2,9 млрд євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: