У Парижі вчинила самогубство співзасновниця FEMEN

Вівторок, 24 липня 2018, 10:06

Колишня активістка та співзасновниця руху FEMEN Оксана Шачко наклала на себе руки в Парижі, де проживала останнім часом.

Цю інформацію BBC News Україна підтвердили інші активістки руху FEMEN.

Спершу новину про суїцид Оксани Швачко повідомив Telegram-канал Paris Burns. За словами автора каналу, за останні два роки жінка двічі невдало намагалася накласти на себе руки.

Згодом дані про самогубство підтвердила активістка Інна Шевченко. "На превеликий жаль, інформацію підтверджую", - сказала вона.

 
Ліворуч - Оксана Шачко 

Дані підтвердила і співзасновниця руху Олександра Шевченко, яка, як і Шачко, останні роки живе у Франції. За її словами, тіло Шачко знайшли в понеділок, 23 липня, в її квартирі в Парижі.

"Точна дата смерті ще невідома. Це вияснить експертиза. Але востаннє живою її бачили в п'ятницю ввечері", - повідомила Шевченко.

Шевченко також розповіла, що Шачко залишила передсмертну записку англійською мовою з написом "Ви всі - фейк".

Оксана Шачко разом з Олександрою Шевченко та Анною Гуцол заснувала рух FEMEN в квітні 2008 року. Після кількох нападів на учасниць руху в 2013 році вони виїхали до Франції. Шачко отримала політичний притулок у Франції і відтоді жила в Парижі та займалась живописом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.