Австрія закликала Україну скасувати мораторій на експорт лісу

Середа, 25 липня 2018, 10:45

Посольство Австрії, яка зараз головує у Європейському Союзі, закликало Україну скасувати заборону на експорт необробленої деревини.

Із такою заявою посольство виступило у Twitter.

"Вето президента Порошенка на запровадження заборони експорту дров є важливим кроком для виконання міжнародних зобов’язань України", - наголосили дипломати.

При цьому відзначається, що захист лісів та боротьба з незаконною лісозаготівлею є важливими, проте заборона експорту лісу є недоцільною.

"Заборону на експорт необробленої деревини, що перебуває у силі, необхідно скасувати у найближчий час", - зазначається у повідомленні.

Президент Петро Порошенко подав пропозиції до закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо збереження українських лісів і запобігання неналежному переміщенню необроблених лісоматеріалів", на який він наклав вето.

У тексті пропозицій зазначається, що запровадження заборони строком на 8 років щодо вивезення за межі митної території України в митному режимі експорту паливної деревини не відповідає міжнародним зобов'язанням України, взятим згідно із Протоколом про вступ України до Світової організації торгівлі.

Також відзначається, що заборона не узгоджується із зобов'язаннями України за Угодою про асоціацію з Європейським Союзом.

Раніше в Адміністрації президента пояснили, що Порошенко підтримує посилення кримінальної відповідальності за контрабанду лісу, однак проти лобістських схем, які порушують умови ЗВТ з ЄС.

Читайте також: "Мораторій пішов лісом: чому Порошенко не підтримав нову заборону експорту деревини".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: