Британія призупинила розробку нового фрегата через брак коштів – ЗМІ

Середа, 25 липня 2018, 16:55

У Британії через кризу з фінансуванням призупинили конкурс щодо побудови нового фрегата.

Про це повідомляє The Times з посиланням на джерела.

За їх словами, проект фрегата 31e взагалі може лишитися не реалізованим, і це стане серйозним ударом по королівському флоту, який потребує щонайменше п’яти кораблів для збереження свого розміру.

"Інсайдери в кораблебудівної галузі повідомляють, що нездатність Гевіна Вільямсона (міністр оборони) забезпечити достатнє фінансування для збройних сил поставила під загрозу багато контрактів на придбання нового обладнання", - зазначає видання.

Учасники конкурсу на побудову фрегата до травня очікували на кошти Міноборони, щоб розпочати фазу змагань щодо дизайну майбутнього фрегата. Основне ж будівництво мало початися наступної весни. Міноборони у цій ситуації зберігало мовчанку, а потім взагалі заморозило проект.

Офіційно у відомстві кажуть, що конкурс скоро розпочнеться, однак джерела кажуть про затримку у щонайменше рік. Це точно відкладе плани на побудову першого корабля до 2023 року.

Варто зазначити, що вже за 5 років британський флот почнуть покидати застарілі фрегати типу 23 (Type 23 frigate), заміною яким і повинен був стати новий фрегат. Це, в свою чергу, призведе до зменшення загальної кількості кораблів, що стоять на озброєнні країни.

Як зазначається, розробка нового фрегата повинна була обійтися Британії в 1,25 млрд фунтів (близько $1,6 млрд).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: