Пожежі у Греції могли виникнути через замикання в електромережах - ЗМІ

Четвер, 26 липня 2018, 16:29

Лісові пожежі у Греції, які спричинили загибель 83 людей, могли виникнути внаслідок короткого замикання в електромережах.

Про це повідомляють болгарське видання Novinite з посиланням на урядові джерела у Греції.

Згідно з попередніми висновками розслідування, коротке замикання в електромережі дало іскру, від якої почалося перше займання. Далі вогонь швидко поширився завдяки сухій погоді і вітру.

"За інформацією грецької влади, постраждали понад 2,5 тисячі будинків, 200 з яких згоріли вщент. У кризових штабах продовжують приймати людей із зони лиха, їм роздають одяг і продукти та предмети першої необхідності", - зазначає видання.

Близько 130 військовослужбовців і пожежників продовжують пошук зниклих безвісти, кількість яких поки не вдається визначити.

"Ми отримуємо безліч сигналів від громадян, які повідомляють про зниклих. Не виключено, що серед зниклих безвісти можуть виявитися і загиблі", - сказала начальник прес-служби пожежної служби Греції Ставрула Малірі.

У Греції на цьому тижні відбулося кілька великих лісових пожеж, в Аттиці оголошено надзвичайний стан.

Прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас оголосив у країні триденну жалобу за загиблими, прокуратура Греції почала розслідування причин пожеж.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.