У Боснії мери прикордонних міст мітингують в столиці і просять допомоги з мігрантами

Четвер, 26 липня 2018, 17:56

Мери боснійських прикордонних міст в четвер протестують в столиці Сараєво, вимагаючи, щоб уряд зробив більше, аби допомогти їм впоратися з тисячами мігрантів, які облаштувалися поблизу їхніх міст.

Про це повідомляє Reuters.

Близько 50 місцевих політиків із спільнот уздовж північно-західного кордону Боснії зібралися в центральній частині Сараєво з прапорами та плакатом: "Гуманність для мігрантів та безпека для громадян".

Чиновники заявили, що вони хочуть допомогти біженцям, але не мають ресурсів, щоб допомогти приблизно 5000 осіб, які в даний час намагаються перетнути кордон з Хорватією та направитися до більш заможних держав ЄС на північ.

Багато людей перебувають в імпровізованих притулках, наметах та напівзруйнованих будівлях без проточної води та туалетів.

"Ми вже не можемо впоратися з цією проблемою", - сказав Сухрет Фазлік, мер міста Біхач. "Ми боїмося, що кількість мігрантів до осені може досягати 13 тисяч, і це може перетворитися на складну проблему", - додав він.

"Наша проблема полягає не в мігрантах, а в тому, що ми відчуваємо, що залишилася один на один з проблемою і що держава не працює", - зазначив Фазлік.

Починаючи з 2018 року понад 9 тисяч людей з Азії та Північної Африки прибули до Боснії із Сербії та Чорногорії, включаючи 3 тисячі за останній місяць.

Цього тижня міністр з питань безпеки Боснії Драган Мектич запропонував затвердити законодавчі зміни, щоб забезпечити розгортання армії на кордоні для стримування потоку мігрантів, які прямують до ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.