США введуть проти Туреччини "істотні санкції", якщо американського пастора не звільнять

Четвер, 26 липня 2018, 18:20

Сполучені Штати пригрозили союзникові по НАТО Туреччині санкціями через американського пастора, затриманого Туреччиною за звинуваченням у тероризмі і шпигунстві.

Про це пише AP.

Віце-президент Майк Пенс заявив, що якщо Туреччина не буде вживати негайних дій для звільнення Ендрю Крейга Брансона, Сполучені Штати Америки накладуть на Туреччину значні санкції.

50-річний Брансон, християнський пастор-євангеліст з Північної Кароліни, 26 липня був відпущений під домашній арешт "через проблеми зі здоров'ям" після 21 місяця за ґратами.

"Брансон - невинна людина, немає жодних достовірних доказів проти нього", - сказав Пенс.

Президент Дональд Трамп неодноразово вимагав звільнення Брансона і сказав у Twitter минулого тижня, що затримання пастора було "повною ганьбою".

Якщо Брансон буде засуджений, йому загрожує до 15 років в'язниці за "вчинення злочинів від імені терористичних груп, не будучи членом". Він може отримати ще 20 років, якщо його визнають винним у шпигунстві.

Брансон рішуче заперечує звинувачення. Розгляд його справи відкладено до 12 жовтня.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган запропонував звільнити затриманого пастора США в обмін на екстрадицію мусульманського проповідника Фетхуллаха Гюлена, якого Анкара звинувачує в невдалому військовому перевороті минулого року.

Гюлен, який заперечує організацію спроби перевороту, живе в Пенсільванії. Прохання Туреччини про його арешт і екстрадицію не були задоволені.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: