Главу Верховного суду Польщі відправляють у відставку за новим законом, який критикує ЄС

Вівторок, 3 липня 2018, 19:06

Глава Верховного суду Польщі Малгожата Герсдорф йде у відставку, у зв'язку з набуттям чинності оновленого закону про Верховний суд, розкритикованого Євросоюзом.

Про це заявив заступник глави канцелярії президента Польщі Павел Муха після зустрічі президента Анджея Дуди з Герсдорф, повідомляє TVN24.

Згідно з новим законодавством, судді, в тому числі голова, повинні будуть піти у відставку після досягнення пенсійного віку у 65 років.

Вступ в силу нових положень може призвести до відставки близько 30 діючих суддів Верховного суду. У штаті судів залишаться тільки ті, хто надасть медичну довідку про стан здоров'я і отримає згоду глави держави.

Муха заявив на прес-конференції, що "судді Верховного суду, які не зробили заяви про бажання продовжити роботу, завтра втратять свій статус судді".

"Глава Верховного суду Малгожата Герсдорф серед таких людей, тому вона йде на пенсію", - сказав він.

Як повідомлялося, 2 липня Європейська комісія розпочала процедуру проти Польщі у зв'язку із суперечливим законом про Верховний суд. На думку Європейської комісії, офіційна Варшава "порушила європейські норми верховенства права".

Для початку Європейська комісія звернулася до уряду Польщі з закликом усунути порушення. У польської влади є місяць, щоб відповісти на претензії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: