Рада ЄС заслухає Польщу в рамках санкційної процедури

Четвер, 14 червня 2018, 10:18

Більшість держав ЄС підтримали пропозицію Єврокомісії заслухати Польщу в рамках статті 7 Договору про ЄС, що стане наступним кроком у суперечці Брюсселя і Варшави щодо верховенства права.

Про це повідомляє агентство PAP.

"З огляду на те, що програма зустрічі Ради ЄС у загальних справах переповнена, а час обмежений, слухання будуть організовані частинами" - повідомила речниця болгарського головування у Раді ЄС.

Перша частина слухань відбудеться 26 червня. Вона буде стосуватися найбільш проблемних питань, які визначить Єврокомісія.

Повідомляється, що за перехід до слухань Польщі в рамках статті 7 проголосували 15 постійних представників держав ЄС, троє (з країн, що входять до Вишеградської групи) були проти, решта утрималися.

Нагадаємо, віце-президент Єврокомісії Франс Тіммерманс заявив, що Польща не виконала ключові вимоги ЄК щодо незалежності судів.

Як відомо, Європейська комісія у грудні минулого року вперше в історії ЄС вирішила розпочати санкційну процедуру проти Польщі через порушення верховенства права.

Польщі загрожують низка санкцій аж до позбавлення Варшави голосу в Раді ЄС. Для запровадження санкцій необхідна одностайна підтримка всіх членів ЄС. Угорщина вже заявила, що скористається правом вето у разі пропозиції запровадити санкції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.