Депутати із Чехії поїхали в анексований Крим, посольство висловило протест

Понеділок, 30 липня 2018, 10:57

Посольство України в Чехії висловило протест у зв’язку з незаконним відвіданням окупованого Росією Криму депутатом Європарламенту від Чехії Яроміром Коглічеком та сенатором чеського парламенту Ярославом Доубравою.

Про це йдеться у заяві на сайті українського посольства в Празі.

"Йдеться про черговий рецидив порушення українського законодавства з боку згаданих політиків, які, попри неодноразові попередження, продовжують грубо ігнорувати не лише українські закони, але й міжнародне право. Згаданим політикам було б не зайвим знати, що у резолюції № 68/262 від 27 березня 2014 Генеральна Асамблея ООН – організація, авторитет якої визнають навіть чеські комуністи – підтвердила суверенітет і територіальну цілісність України та закликала країни члени утриматися від дій, які б могли бути інтерпретовані як визнання зміни статусу українського Криму", - йдеться у заяві.

У заяві відзначається, що переважна частина чеського політикуму, а також чеський уряд, однозначно стоять на позиціях підтримки територіальної цілісності України і засуджують російську агресію проти нашої держави, окупацію Москвою частини української території.

"Щоб хоч якось відбілити свої злочини, Росія хаотично шукає по всьому світу політиків зі зниженим порогом політичної гігієни, які готові брати участь в пропагандистських вояжах на окупований півострів. На жаль, кілька таких політиків знайшлося і в Чеській Республіці", - зазначили в посольстві.

Дипломати нагадали, що Україна залишає за собою право застосувати до іноземних громадян, які грубо і систематично порушують правила в’їзду на окуповані території, увесь спектр санкцій, передбачений українським законодавством.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.