ЄС проти використання Молдовою безвізу для залучення інвестицій в обмін на громадянство

Понеділок, 30 липня 2018, 16:45

Молдові не слід використовувати безвізовий режим з Європейським союзом для залучення інвестицій в обмін на громадянство.

Про це заявили в Єврокомісії, передає NewsMaker.

Молдовський уряд підписав контракт на реалізацію програми отримання громадянства через інвестиції з закордонним консорціумом компаній.

"Безвізовий в'їзд в Євросоюз не слід використовувати для залучення інвестицій в обмін на громадянство", — заявили у Єврокомісії. 

Єврокомісії відомо, що є країни з безвізовим режимом з ЄС, які реалізують схеми отримання громадянства через інвестиції. В ЄК зазначили, що всіх, хто перетинає кордон ЄС, зокрема тих, кому не потрібна віза, перевіряють, щоб визначити, чи відповідають вони правилам в'їзду.

Проводиться також перевірка через Шенгенську інформаційну систему і національні бази даних країн-членів ЄС. Як повідомили в ЄК, якщо дещо вказує на те, що мандрівник може створювати ризик для внутрішньої безпеки країни або громадського порядку будь-якої з держав-членів ЄС, йому можуть відмовити у в'їзді.

"До того ж ми розробляємо нові інформаційні системи, які допоможуть прикордонникам краще перевіряти тих, хто прибуває до ЄС. До них належать Європейська інформаційна та авторизаційна система мандрівників (ETIAS) і система В'їзду/Виїзду (EES)", — уточнили в ЄК.

11 липня Міністерство економіки Молдови підписало контракт з консорціумом компаній MIC Holding LLC, Henley&Partners Holdings Ltd, Henley&Partners Government Services Ltd та Henley&Partners International Ltd. Швейцарська Henley&Partners фігурувала у розслідуванні вбитої мальтійської журналістки Дафни Каруани Галіції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: