Литовська спецслужба радить громадянам не користуватися Yandex.Taxi

Понеділок, 30 липня 2018, 17:04

Литовський Національний центр комп'ютерної безпеки (НЦКБ) заявив, що рекомендує не користуватися додатком приватного перевезення Yandex.Taxi.

Про це повідомляє портал Delfi з посиланням на Міноборони Литви.

У відомстві попередили, що потреби додатка в отриманні інформації з мобільного обладнання "можливо, створюють умови для незаконного збору особистих даних та їх накопичення, а це викликає стурбованість у зв'язку з безпекою". "Зараз НЦКБ проводить детальний аналіз безпеки додатка Yandex.Taxi. Поки не будуть встановлені конкретні факти безпеки мобільного додатку, НЦКБ рекомендує не встановлювати його", - йдеться в повідомленні.

"Особливо важливо, щоб цей долдаток не використовувався на пристроях державних службовців і посадових осіб, працівників системи міністерства оборони", - йдеться в повідомленні.

Міністерство підкреслює, що додаток " Yandex.Taxi запитує доступ до великої кількості конфіденційної інформації та дозвіл використовувати функції пристрою, такі, як можливість активувати камеру, мікрофон, управляти доступом до бездротової мережі, а пізніші версії програми можуть збільшити кількість необхідних доступів до функцій.

Додатком Yandex.Taxi у Вільнюсі можна користуватися з минулого четверга - за словами її представників, у столиці Литви послуги надаються 300 автомобілями.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: