Інавгурація Ердогана відбудеться 9 липня

Середа, 4 липня 2018, 16:07

Інавгурація президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана відбудеться наступного понеділка, 9 липня.

Про це повідомляє Hurriyet.

Ердоган 9 липня о 16:00 за місцевим часом складе присягу в парламенті і остаточно завершить перехід Туреччини до президентської республіки.

Після цього в президентському палаці в Анкарі відбудеться прийом, де Ердоган зробить свою першу заяву перед представниками дипломатичних місій, депутатам та відомими діячі бізнесу, культури та спорту, а також представниками преси.

ПІсля виступу президент Туреччини має оголосити склад свого кабінету.

Згідно з внесеними поправками до Конституції, посаду прем'єр-міністра буде скасовано. Президент вибере власний кабінет і очолюватиме його засідання, а також зможе сформувати та регулювати міністерства та звільняти державних службовців без згоди парламенту.

У середу в офіційній пресі були опубліковані законодавчі зміни до усіх законів з 1924 року - відразу після заснування Турецької Республіки Мустафи Кемаля Ататюрка - до 2017 року, якими замінюються всі згадки про прем'єр-міністра та кабінет міністрів на президента та офіс президента.

Нагадаємо, голова Вищої виборчої комісії Туреччини повідомив про перемогу чинного президента країни Реджепа Таїпа Ердогана на дострокових виборах президента, які відбулися 24 червня. Він набрав понад 52% голосів.

"Партія справедливості та розвитку" Ердогана втратила більшість місць у парламентів та матиме 293 мандати (42,49%) у 600-місному парламенті.

Однак блок "Народний альянс", до якого входять "Партія справедливості та розвитку та її союзницька Партія націоналістичного руху (МНР), сукупно здобули більшість та мають 53,62% голосів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.